Tijdens de luisterwandeling leer je veel over het gedrag van je hond en wat jouw invloed op dat gedrag is. Maar de luisterwandeling is, omdat het een groepswandeling is, niet voor iedere hond geschikt. Je kunt ook bij me terecht voor privétraining en gedragsadvies.

Honden met extreme angsten of probleemgedrag in specifieke situaties kunnen meer gebaat zijn een individuele aanpak. Daarom geef ik ook individuele trainingen en advies.

Geen probleem is te gek om me voor te leggen. Van het afleren van vervelend gedrag zoals opspringen naar mensen tot en met het trekken aan de riem.

Ik ben gespecialiseerd in het leren omgaan van jou en je hond met (extreme) angsten.

Eigen inbreng is belangrijk!

Ik ben niet iemand die jouw hond ‘even komt maken’. Tijdens een privétraining pakken we samen het probleem aan. Het is belangrijk dat je beseft dat je als baasje ook intensief bij het proces betrokken bent.

Ik geef jou de aanwijzingen en laat je zien welke signalen je hond geeft en wat jij weer van die signalen kunt leren. Het echte dagelijkse trainen doe je dus helemaal zelf.

Ik geef je alleen advies over hoe je het zelf kan doen. Op die manier bouw je aan een betere band met je hond en is het voor jou als baasje ook duidelijk dat het gedrag van je hond van jouw gedrag afhangt.

Ook leer je je hond beter kennen en zul je je meer bewust worden van wanneer je je hond moet corrigeren of belonen.
Het is goed mogelijk dat ik je een advies geef dat je eigenlijk niet wilt horen. Zo kunnen veel kleine problemen al worden opgelost door je hond elke dag uitgebreid uit te laten.

Een hond moet elke dag minstens anderhalf uur echte actie hebben. Vind je dat al te veel moeite en heb je dat niet voor je hond over? Dan kan ik ook niet veel voor je betekenen.

Ben je echter bereid om zelf veel tijd in je hond te investeren en verwacht je niet dat ik na een sessie van twee uur alles verholpen heb? Dan kom ik graag bij je langs om samen met jou aan de problemen van jouw hond te werken.

Kosten privé-training en gedragsadvies

Een privé-training kost 65 euro per uur. De eerste sessie duurt altijd ongeveer twee uur en bestaat uit een intakegesprek en een eerste training.

Voor veel mensen is de eerste les voldoende om vervolgens zelf met hun hond aan de slag te gaan. Een kleine training van een uur een maand later is dan soms als aanvulling nog fijn voor baas en hond.

Heb je tijdens de tijd dat je zelf aan het probleem werkt vragen? Dan kun je me altijd kostenloos mailen.

Geen ‘therapeut’

Ik ben geen gedragstherapeut en wil daar ook niet mee geassocieerd worden. Ik wil mezelf duidelijk onderscheiden van het alternatieve circuit op het gebied van hondengedrag.

Helaas zijn er ook veel mensen die zich ‘therapeut’ noemen en die bijvoorbeeld met Bach-bloesem-spray, bio-resonantie en kristallen voor in de drinkbak aan komen zetten.

Ik raad iedereen ten sterkste af of in zee te gaan met ‘therapeuten’ en ‘genezers’ die zich alleen maar bezig houden met het toepassen van medicatie of behandelingen waarvan de werkzaamheid nog nooit wetenschappelijk is bewezen.

Ook de Faculteit voor dierengeneeskunde van Utrecht raadt het af om van homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen gebruik te maken. Ook mensen die je alleen maar adviseren de moeilijke situatie voor de rest van het hondenleven te vermijden helpen je niet verder. Dat zijn geen oplossingen.

Werkgebied

Mijn werkgebied is geconcentreerd in een straal van grofweg 25 kilometer rondom Nijmegen. Woon je aan de andere kant van het land en wil je dat ik naar je toe kom?

Dat kan altijd, maar ik breng buiten de 25 km reisafstand wel reiskosten a € 0,19 per kilometer in rekening.

Aanmelden?

Denk jij dat ik de persoon ben om jou te helpen met jouw hond? Meld je dan aan via het contactformulier.

Hopelijk kunnen we dan samen werken om jou en je hond het vertrouwen en de kennis te geven om de voor jullie moeilijke situaties goed door te komen.